love

love

Haryanie & Bazli

Daisypath Anniversary tickers

1 Mei 2013

cerita operation kali kedua NAN - 2

hai.. seperti yang telah ai janjikan.....

 petang sebelum 29 March 2013

 sedap je tido, sebab time ni kat kl hujan lebat.

 ai sengaja bawak banyak barang. takut jadi macam kali pertama dulu. standby je..

 bersepah2 dah ni ha

 suasana dalam bilik pembedahan. sejuk ye..

 nombor katil rina


 budak yang duduk katil yg hujung tu pon ada masalah sama dengan NAN. tapi mak dia buat dah besar.
 kakak yang pakai baju biru tu, tak habis pantang lagi anak dia kene gloucoma.. kesian tengok baby tu..

 nurse2 ni tengah buat belon nak bagi pada NAN yang dah nak start mengamuk

 selepas 3 jam selepas pembedahan

 jangan salah faham, time ni NAN tido tau.. time ni mata dia tak boleh tutup lagi. 

 selepas 32 jam tido dan puasa.. selepas selesai operate tu, doc bius ada bagi lagi ubat tahan sakit dan buat NAN tido lama.

 nasib baik tak nangis, cuma merengek sebab mata dia masih ketat lagi



  alhamdulillah..tak demam, tak meragam.. dan aktif seperti biasa

  alhamdulillah.. time ni dia asiklah bising sebab tangan dia berbalut.

  alhamdulillah..

  alhamdulillah..

  alhamdulillah..

  alhamdulillah..

  alhamdulillah..

 sedar2 je dari tido yang lama, mintak air vitagen..

 dah pandai buat memek muka

 yang ini ai baru lepas bagi ia minum air masak. tu yang buat muka mcm ni

 buku yang pertama selepas sedar

 ni die tengok nurse yang kene marah dengan doc

 tengah tunggu surat dari doc sebelem discharge

 lepas bangun tido. masih nampak bengkak lagi

 ni nak keluar tengok mak ai kat hospital. kene pakai cermin mata, nanti airmata selalu keluar bila kene panas

 mata sebelah kiri mula keluar nanah..


 kalau ikutkan, mata sebelah kanan lagi teruk berbanding mata kiri. tapi sekarang, mata sebelah dah ok, tapi sebelah kiri yang belum baik sepenuhnya.

 alatan yang bakal rina gunakan sebelum, semasa dan selepas operation

 snap2 dulu dengan kesayangan hamba.//

 mula2 ai keliru jugak bila NAN tido.. sebab terbuka je mata dia
 ini gambar selepas 2 jam keluar dari bilik operation

 ini pulak selepas 5 jam dalam bilik operation.

 taging nama.

alhamdulillah, operation kali kedua ini berjaya. hanya tinggal siit je masih belum sembuh sepenuhnya.. terima kasih lagi dari kami untuk semua yang mendoakan kesihatan NAN...

3 ulasan:

Nurul Hamimah berkata...

Alhamdulillah...Alhamdulillah...Alhamdulillah...syukur Ya Allah...lepasni semakin comel la dia walaupun memang sedia comel dah...:)

mama ila berkata...

alhamdulillah..semoga nan cepat sembuh yer syg

cikPUAN einaYrah berkata...

terima kasih Nurul Hamimah dan mama ila atas doa kalian.. hanya Allah saja yang dapat membalas

GEROBOK CANTIK

kadang-kadang kita memerlukan pengalaman orang lain untuk membantu kita mencorak perjalanan kehidupan kita.

ANDA TETAMU YANG KE BERAPA?